All I Want For Christmas

December. Koude windvlagen treiteren warme winterjassen terwijl ze door de met verlichting versierde straten paraderen. Grote tassen worden gevuld en lijstjes bij elke winkeldrempel net iets minder lang. De hoogdag voor jonge enthousiaste zoetebekken is voorbij en Kerstmis ligt al op de loer. De dag waarop iedereen besluit dat vredevol eventjes the key to success is. De dag waarop we ons verzamelen rond de tafel en zuchten van culinair genot na urenlang bloed, zweet en tranen achter het fornuis.

Afgelopen week zag ik hoe een zwerver, na het zorgvuldig binnen zetten van de stoelen in een broodjeszaak, bedankt werd met de inhoud van een vuilniszak. Een beeld dat een interne strijd bij mij losweekte, aangezien deze actie van de jonge bediende zowel een goede daad als een bevestiging is van de bestaande onderverdeling in levensstandaarden.

Waar zal deze man op 25 december zijn kerstdag doorbrengen?

Zaken waar we niet bij stil staan, tot het ons recht voor onze neus opgedrongen wordt en als een bom inslaat op je op luxe gestelde geweten. December is de perfecte gelegenheid om nog recht te zetten wat het afgelopen jaar voor knopen in de maag gezorgd heeft. December is de perfecte gelegenheid om je voor te bereiden op die doelen die je zal stellen bij de nieuwe start.

Want wanneer is het de laatste keer dat je nog eens iets voor de eerste keer gedaan hebt? En toen je dat deed, voor wie deed je dat dan?

December. Dat is het temperen van doordringende blikken die analyseren en oordelen en onbegrip katapulteren. Geen duwtjes meer in de rug die je meevoeren met een stroom van het continu willen voldoen aan opgedrongen verwachtingen. December; dat is het einde van hokjes, zodanig afgebakend dat zwart en wit het kleurenpalet domineren.

All I Want For Christmas is de mogelijkheid tot bevrijdend kijken of het gras aan de overkant misschien een klein beetje groener kan zijn. Ik wil liefde in alle vormen, soorten en maten. Met als enige voorwaarde dat ze puur is, voor zij die dicht bij je staan en anderen verderop. Want elk verhaal heeft twee kanten en een blik is pas mooi als je hem ruim kan noemen.

 

Advertenties

1 Comment

  1. Fleur, ik reageer direct zo je ziet,het is moeilijk vooral in de tijd van kerstmis te zien hoeveel mensen eenzaam zijn en niet de warmte van een famillie kennen.

    Je zou ze graag willen helpen, maar dat lukt ons niet, liefs Oma.

    Ron en Addy Nefs

    E-mail: ron.nefs@tele2.nl

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s